BLOG

PITNÝ REŽIM

PITNÝ REŽIM Voda je základní složkou našeho těla. Bez jídla bychom přežili týdny avšak bez vody jen tři dny. Pro správný chod organismu je naprosto zásadní. Vždyť lidské tělo je tvořeno zhruba ze 70 % z vody (záleží na věku a pohlaví). Když se podíváme na malé děti, často padají, ale málo kdy si něco zlomí. Jejich...

NÍZKOSACHARIDOVÉ – VYSOKOTUKOVÉ STRAVOVÁNÍ

NÍZKOSACHARIDOVÁ – VYSOKOTUKOVÁ STRAVA Abychom mohli pochopit, v čem tkví kouzlo nízkosacharidového stravování, musíme si nejdříve připomenout, jak tělo se sacharidy hospodaří. Článek o tom, jakou spojitost mají cukry nejen se cvičením, se můžete dočíst ZDE, kde se zároveň dozvíte, co je to glukóza, glykogen, glukagon a tak dále. Naše strava obsahuje tři hlavní živiny –...

CHEAT DAY, CHEAT MEAL, TREAT, REFEED…

CHEAT DAY, CHEAT MEAL, TREAT, REFEED… Co si přesně představit pod pojmem Cheat day? Tento termín u nás za poslední roky zdomácněl. Cheat day (podváděcí den) někdy taky hřešící, povolovací či prasečí den, je často využívaným nástrojem v déletrvajících redukčních dietách. Když už dieta trvá dlouho a hubnutí se zpomalí či úplně zastaví, je právě tento den...

MIKROBIOM

MIKROBIOM OVLIVŇUJE NAŠE ZDRAVÍ, PSYCHICKÝ STAV, POSTAVU A MNOHEM VÍCE… Jsme to, co jíme… Toto přirovnání jsme už určitě všichni slyšeli. Je to omílaná fráze, na které ovšem opravdu něco je. Přesněji by se ale dalo říci, jsme tím, jaké mikroby v sobě a na sobě nosíme. Naše tělo se skládá z desetkrát většího počtu mikroorganismů než...

OCHLAZOVÁNÍ TĚLA – V ČEM NÁM MŮŽE POMOCI?

OCHLAZOVÁNÍ TĚLA – V ČEM NÁM MŮŽE POMOCI? Po nekonečné zimě je tady opět krásné počasí a my jsme tak postupně začali schovávat zimní bundy a svetry, které nás chránily před, alespoň podle mě, nekonečnou zimou. A to de facto zima žádná nebyla. Nevím, kolik z Vás je milovníkem chladného počasí, ale já to rozhodně nejsem. Avšak…...

PŘERUŠOVANÉ HLADOVĚNÍ

HLAD, MŮJ POMOCNÍK aneb proč je dobré dát si půst Všichni ho známe a většinou jej nemáme moc rádi. Dneska se budeme bavit o hladu. V dnešní době, kdy jsme obklopeni jídlem ze všech stran, je velice, velice jednoduché hlad zahnat. Avšak hlad nemusí být strašákem, ale pomocníkem, který nám může nejen zlepšit zdraví, ale také...

InBody – CO? PROČ? JAK?

Měření na InBody… O InBody, nebo jiném diagnostickém přístroji, jste už určitě slyšeli. Pokud Vám ale není úplně jasné, jak měření na InBody funguje, co všechno zjistíme a proč se vůbec nechat změřit, se dnes dozvíte. Co je tedy InBody? Jde o profesionální přístroj určený k přesné diagnostice a analýze složení celého lidského těla. A co...

MLÉKO… ANO? NE?

Mléko… Všichni jej moc dobře známe, každý jej za svůj život pil, pije nebo pít bude. Řeč však nebude ani tak o mléku mateřském, ale zaměříme se výhradně na mléko kravské… Protože právě to, ať už v jakékoli podobě, je nedílnou součástí stravovacích návyků většiny lidí. Je to dobře nebo špatně? Je mléko takovým strašákem, jak...

SAUNOVÁNÍ A OCHLAZOVÁNÍ

Sauny jsou v dnešní době součástí snad každého wellness centra. Důvodů, proč tomu tak je, je hned několik… Sauna a její vliv na tělo… Při saunování totiž dochází ke zvýšení výkonu srdce a k lepšímu prokrvení vnitřních orgánů, svalů, končetin a kůže, což podporuje regeneraci celého organismu. Působí také blahodárně nejen proti ucpaným dutinám a chronickým zánětům...

CO DĚLÁ V TĚLE RAFINOVANÝ CUKR?

Rafinovaný bílý cukr… Cukr se v přírodě přirozeně vyskytuje, v určitém množství, téměř v každé volně rostoucí plodině. Rafinovaný (zpracovaný) bílý cukr však v podobě, v jaké jej dnes často konzumujeme, NIKDE nenajdeme. Sladká chuť jako taková, je však naprosto v pořádku a je přirozená. Jako první, s čím se po narození setkáme, je mateřské mléko, které je přirozeně sladké. V přírodě je...